TapioOksanen

Intian raiskaus

Intiaa ja myös koko maailmaa kuohuttaa joukkoraiskaus, johon osallistui Intiassa viisi miestä ja yksi poika. Uhri kuoli kahden viikon elinjäämiskamppailun jälkeen. Nyt raiskaajia odottaa jopa kuolemantuomio.

En itse hyväksy kuolemantuomiota, koska sen peruminen on mahdotonta, mikäli syytetty ja teloitettu osoittautuukin syyttömäksi. Mielipiteeni onkin subjektiivinen ja jos kyseessä olisi ollut oma puoliso, niin yksikään syytetyistä ei olisi enää hengissä, ei alaikäinen poikakaan. Olisin etsinyt heidät huomattavasti nopeammin, kuin paikallinen poliisi kykenee.

Rangaistus on siis hyvin hankala antaa. Luulen itse, että tuomio tulee olemaan kuolemantuomio. Toivottavasti tuomitut ovat syyllisiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Jyri Terttu

Ehkä ei ole syytä levittää netissä tappo-ohjeita. Ei kuulu asiakeskusteluun.

Lee Sin

Ainoa syy minkä takia noita kyseisiä raiskauksia uutisoidaan on se , että kyseessä oli keskiluokan tyttö jolla oli mies kumppani turvanaan ja silti joutui raiskatuksi keskellä päivää . Alemman kastin tyttöjä on aina raiskattu ja ei paljoa uutisoittu .

Tapio Oksanen

Lee Sin

Olet oikeassa. Suuri osa rikoksista jää uutisoimatta, myös Suomessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tapio O.,

Jos raiskaaja olisi oma jälkeläisesi , niin kannattaisitko edelleen kuolemantuomiota ja olisitko valmis henkilökohtaisesti itse sen panemaan toimeen veitsellä ?

Tapio Oksanen

Pekka Toivonen

Lue blogi uudelleen. Mutta sen jälkeen tieteen haara nimeltä homologia mainitsee, että tapan kahden veljen edestä ja neljän serkun.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Entä, jos ( teoreettinen ) veljesi raiskaa vaimosi fataalein seurauksin ?

Tarkoitan kysyä, missä kulkee subjektiivisen ja objektiivisen minäsi raja kuolemantuomioiden suhteen .

Lasse Askolin Vastaus kommenttiin #11

Otin aikoinaan erään kuohuttavan raiskaustapauksen yhteydessä poikani Laslon, silloin jo 19-vuotias, kanssa puheeksi rakastamisen.
Sanoin hänelle:
"Vaikka olisit raiskannut lapsia ja tappanut heidät, ja kärsisit tuomiotasi vankilan alimmassa eristyssellissä, minä tulisin säännöllisesti luoksesi olemaan ihminen."
Laslo ammuttiin kotitalonsa porttikonkiin 22-vuotiaana 1990, enkä joutunut toteuttamaan lupaustani.
Jos hänen ampujansa nyt saataisiin kiinni - liipasimen painajan nimi ei koskaan selvinnyt - en janoaisi tai vaatisi tappajalle minkäänlaista kostoa.
En pysty sanomaan, uskaltaisinko nähdä ainoan poikani tappajan kasvoista kasvoihin.
Kun kuvittelinkin asian, purskahdin tätä kirjoittaessani haikeaan, tyrskähtelevään itkuun.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Blogisti siis ei hyväksy lainmukaisessa prosessissa annettua kuolemantuomiota mutta omankädenoikeuden, jonka lopputulos on sama (vaikka tekijät sitten olisivatkin syyttömiä).

Kaikkea täällä saakin lukea.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Tapio Oksanen

Kämäräinen

Totesin, että objektiivisesti en hyväksy kuoilemantuomiota, mutta subjektiivisesti hyväksyn, pakosta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tarkoitat siis kostoa. Ei sovi sivistyneeseen maailmaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pekka Järvinen Vastaus kommenttiin #13

Merkittäköön täten ylös, että kommentoijan mielestä islamilaisissa maissa yleinen silmä silmästä ja hammas hampaasta mentaliteetti ei sovi sivistysmaihin.

Suomeen tuo kulttuuri tuntuu sopivan joidenkin mielestä erittäin hyvin. Ilmeisesti Suomea ei lasketa tietyissä piireissä sivistysmaaksi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #18

Kuten totesin, ei sovi sivistysmaihin. Taitaa Oksanen tässä ketjussa olla ainoa periaatteen kannattaja.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"En itse hyväksy kuolemantuomiota, koska sen peruminen on mahdotonta, mikäli syytetty ja teloitettu osoittautuukin syyttömäksi."

Kuolemantuomio on paikallaan tälläisissa tapauksissa, ja ihan oikeuden tuomitsemana. En hyväksy omankädenoikeutta.

Tapio Oksanen

Väänänen

Yksi veitsistäni on kaksiteräinen. En pidä siitä, koska se on antanut useita haavoja sormiini. Blogin aihe on kuolemantuomio. Oman käden oikeus on mielenkiintoinen asia pohdittavaksi. Tuomari ja tuomitsijat olivat kaukanan kyseessä olevasta raiskaudesta. He kuuntelevat osallisia ja syytettyjä.

Subjektiivisesti annan oman ratkaisuni jqa objektiivisesti noudatan maan lakia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Heitä tuommoiset veitset lähimpään järveen ja hanki tavallinen eräpuukko tilalle normaalien keittiöveitsien jatkeeksi!

Suomen maavoimilla on tarvittaessa sitten niitä oikeita taisteluveitsiä.

Taidat muuten Tapsa olla jonkummoinen anarkisti?

kati sinenmaa

Minä hyväksyn kuolemantuomion.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kuolemantuomio osoittaisi edistystä ja sivistystä valtakoneistolta monessa tilanteessa. Nykytilanne vain häpäisee uhrit ja uhrien omaiset
http://m.iltalehti.fi/articles/s/uutiset_201212211...

Laura Huhtasaari

Näin vakavassa rikoksessa valtio voisi takavarikoida rikoksentekovälineet pois. Siinä menisi libido ja toteutusväline.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Intiassa raiskataan 22min,välein. Otsikoihin ei siis päästä ainakaan niin,että suomen uutiskynnys ylittyisi. Saan "postia" ympäri maailmaa ja juuri tuostakin tapauksesta.Naisen asema on heikomman puoleinen sielläpäin maailmaa,ei tosin ainoastaan siellä.Kuolemantuomio vaiko mikä ,on pääasia, ja ratkaisu ,tähänkö?
Ongelmat taitavat olla syvemmällä koko yhteiskunnan rakenteissa.Viha synnyttää vihaa,ja siksi yritetään vetoomuksin ja muilla rauhanomaisilla keinoilla herättää muuta maailmaa ,ja pyrkiä sillä keinolla vaikuttamaan.

Pekka Järvinen

Intia on sentään sivistysmaa. Siellä raiskaajat joutuvat tuomiolle eivätkä viattomat uhrit joudu aviorikoksesta kivitettäviksi. Jostakin kumman syystä moni blogisti täälläkin pitää tuota toisenlaista sivistystä parempana ja sharialakia ihan hyvänä asiana.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"On most days, Indian newspapers report shocking new atrocities - a 10-month-old raped by a neighbour in Delhi; an 18-month-old raped and abandoned on the streets in Calcutta; a 14-year-old raped and murdered in a police station in Uttar Pradesh; a husband facilitating his own wife's gang rape in Howrah; a 65-year-old grandmother raped in Kharagpur.

- - -

Violence against women is deeply entrenched in the feudal, patriarchal Indian society, where for the rapist, every woman is fair game."
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-20907755

"Worse still, many more go unreported because a large number feel insecure about reporting rape or even sexual harassment to lawmakers, either because they are not taken seriously or because in several cases the protectors have turned perpetrators.

Earlier this month, a girl who was raped in her village by four men, was then allegedly raped by a police officer who was handling her case, according to medical examiners. She had to be rescued by a police team that raided the hotel where she was being held."
http://edition.cnn.com/2012/12/19/opinion/india-ra...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Peter Hallberg

"... moni blogisti täälläkin pitää tuota toisenlaista sivistystä parempana ja sharialakia ihan hyvänä asiana."

Ai että moni pitää? Mielipiteitä saa olla, mutta näin pehmoisia ei kannata selvin päin kirjoittaa.

Pekka Järvinen

Esimerkiksi blogisti Kämäräinen on useaankin otteeseen tuonut esille, ettei hänen mielestään sharialaissa ole mitään sen kummempaa eli että se on vain laki lakien joukossa. Mitä sitten tuohon toisenlaiseen sivistykseen tulee, niin aika moni on ollut sitä mieltä, että islam on hyvä asia ja ihana aate, kunhan siihen vain tutustuu.

Kaikki kulttuurithan tunnetusti ovat yhtä hyviä, niin islam kuin kannibalismikin. Ainoa surkea ja impiwaaralainen junttikultuuri on suomalainen kulttuuri, jota saa etelänmatkoillakin aina hävetä silmät päästään. Onneksi parempia kulttuuripiirejä edustavat ihmiset tietävät, mitä rasistisia solvauksia huuteleville suomalaismummoille pitää tehdä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuosta ketjusta saa Järvisen tarjoamaa tarkemman käsityksen sharianäkemyksistäni.
http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107731...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #34

Siellä totean:
"Relevantimpi kysymys kuuluukin näin: voivatko suomalaiset muslimit vaatia sharian käyttöä perustuslain takaaman uskonnonvapauden nojalla ja missä määrin? Sasi tuossa oikeastaan toteaa, että niin pitkälle käy, kunhan ristiriitaa ei Suomen lakien kanssa ole. Kapea rako se käytännössä lienee, mutta jos auttaa sopeutumaan, miksikäs ei?"

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kuolemantuomiot eivät kuulu sivistyneeseen valtioon. Juurikin esim siksi, että joskus ihmisiä todetaan syyttömäksi vuosien päästä. Tappaminen on muutenkin epäinhimillinen rangaistus. Vankilassa sen sijaan voisi vaikka tehdä parannuksen ja tulla paremmaksi ihmiseksi. Monesti tuntuu myös, että tappaminen on liian helppo tuomio. Toivon, että breivik on loppuelämänsä vankilassa tai mielenterveyshoitolassa, eikä pääse niin helpolla, että kuolee kivuttomasti tapettuaan kymmenittäin ihmisiä.

Jyri Terttu

Entä jos Breivik tekee parannuksen?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tilanteissa, joissa rikos on epäinhimillisen julma, tarkoituksellinen ja anteeksiantamaton, ja tekijästä ei ole pienintäkään epäilystä, osoittaa kuolemantuomio paremmin sivistystä kuin sivistytymättömyyttä oikeusvaltion valtakoneistolta.

Puhut hyvin ristiriitaisesti:

"Vankilassa sen sijaan voisi vaikka tehdä parannuksen ja tulla paremmaksi ihmiseksi.

Toivon, että breivik on loppuelämänsä vankilassa tai mielenterveyshoitolassa, eikä pääse niin helpolla, että kuolee kivuttomasti tapettuaan kymmenittäin ihmisiä."

Miksi Breivik ei mielestäsi yhtä hyvin voisi tehdä parannusta, tulla paremmaksi ihmiseksi ja jossakin vaiheessa vapautua laitoksesta takaisin yhteiskuntaan, jos kerran selkeästi jonkin anonyymien murhaajien kohdalla tuntuisit näin ajattelevan... en oikein ymmärrä logiikkaasi. Jokainen ihmishenki on esimerkiksi uhrin omaisille tasan yhtä arvokas! Kovin ristiriitaista ja epähumanistista ajattelua sinulta tällainen, mielestäni.

Pekka Järvinen

Kyseessä onkin se kuuluisa punavihreä logiikka. Sitä ei voi tavallinen ihminen järjellä ymmärtää. Kun punavihreä ihminen avaa suunsa vaikkapa maahanmuutosta tai ilmastonmuutoksesta, niin ei siinä järjellä saati logiikalla ole mitään tekemistä missään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Voihan Breivik vaikka tehdäkin parannuksen ja tulla paremmaksi ihmiseksi, mutta sitten hän on vaan parempi ihminen siellä vankilassa. Kovista teoista tulee kovat rankaisut riippumatta onko parantanut tapansa sen jälkeen. Kivuton, nopea kuolema on kovin helppo tapa päästä pakenemaan vastuuta teostaan. Ei tarvi nähdä tekojensa seurauksia ja olla loppuelämää omien ajatustensa vanki.

Jokainen ihmismieli tosiaan on arvokas. Et kovin tarkasti perustellut miksi kuolemantuomio on sivistyneempää. Sanoit sen vaan väitteenä ilman perusteluja.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #33

Ts. ehdotat että elinkutisen pitäisi todella tarkoittaa elinkautista. Hyvä! Olen hyvin pitkälti samaa mieltä tässä asiassa. Lähes täysin.

Esimerkki. Jos ihminen on moninkertainen murhamies ja hänet vaikka jo toisen kerran vapautetaan murhatuomiostaan, niin eettinen kysymys: Onko kolmanteen murhaan mitään syyllisyyttä ja osaa instanssilla, ja henkilöllä, joka hänet on päästänyt vapaaksi?

Valtiovallalta mm. kaksoismurhaajien kohdalla näin toimiminen (elinikäinen ilman vapautumismahdollisuutta/jopa kuolemantuomio) osoittaisi paitsi moraalista sivistystä myöskin yleisesti korkeampaa sekä ihmisyyden että turvallisemman yhteiskunnan - meille kaikille elää - arvostusta!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos Intiassa raiskataan 22min välein ,niin eihän kuolemantuomio silloin poista ongelmaa joka siellä on.Yhteiskunnan rakenteissa ja asenteissa on silloin perustavaa laatua oleva "ongelma".Onhan siellä eri tasolla ihmisoikeusongelmat kuin täällä.Eihän raiskaajat ynm. yleensä edes kiinni jää.Tosin ei tietenkään voi verrata suomeen,OLLENKAAN.

Toimituksen poiminnat